2014/06/30

Raakasuklaamoussekakku

Raakasuklaakakut ovat todella petollisia. Niitä voisi syödä palatolkulla, sillä niistä ei tule yhtään ähky olo tai maha kipeäksi tavallisen suklaan sijaan. Niin herkullisia, mutta myöskin niin energiarikkaita. Päivän kalorimäärän saa hetkessä täyteen, mutta onhan se parempi syödä terveellistä ja ravinteikasta raakasuklaata kuin jotain epäterveellistä herkkua. Tämä raakasuklaamoussekakku (voi mikä sanahirviö, englanniksi se kuulostaa paljon paremmalta, mutta olkoot tällä kertaa suomeksi) on täynnä hyvää rasvaa sekä raakakaakaon sisältämiä antioksidantteja. Kakku on myöskin paleoystävällinen, maidoton, gluteiiniton eikä se sisällä yhtään lisättyä sokeria.

073D5BF5-2202-4CB4-9006-3C5162F664B8_zps2abwbxkc

Olen aina hehkuttanut täällä jakamiani reseptejä, mutta tämä taisi nousta uudeksi suosikkireseptikseni. Makukokemus on aivan sanoinkuvailettoman hyvä, maistamalla se selviää! Ulkonäkökään ei ole paha, vaikka itse sanonkin. Nimittäin tämä raakasuklaamoussekakkuni onnistui täydellisesti! Suklaata rakastava äitinikin sanoi, että ei mitään epäterveellisiä suklaita enää tarvitse, kun on olemassa näin hyvä terveellinen suklaakakku! Joko te jo uskotte, että tämä kakku on täyskymppi? ;)

Ohje on omaa käsialaani ja se syntyi vain kokeilemalla ja hieman miettimällä etukäteen. Avokadosta saa tehtyä superhyvää moussea, joten vihreä herkku oli päällisen pääraaka-aine. Älkääkä pelästykö, sillä avokadon maku ei puske yhtään läpi. Päällinen on pehmeän suklainen. Pohja taas on keksimäinen, mutta taateleiden ansiosta makeahko.

04DDA38B-35E1-4EE9-A5EB-5A5CBAEA0699_zpschdcdmx2

RAAKASUKLAAMOUSSEKAKKU

Pohja:

100 g pähkinöitä (käytin hasselpähkinöitä ja manteleita)
100 g pehmeitä kivettömiä taateleita
ripaus hyvälaatuista suolaa

Päällinen:

2 kypsää avokadoa
3 rkl raakakaakaojauhetta
1/2 dl sulaa kookosöljyä
noin 3 rkl hunajaa
1 tl vaniljajauhetta
ripaus hyvälaatuista suolaa

Valmista pohja monitoimikoneella (tai muulla tehokkaalla laitteella), kunnes pähkinät ovat murentuneet hieman. Painele valmis seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Voit laittaa pohjan jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat päällisen. Sekoita monitoimikoneella päällisen aineet keskenään. Makeutuksen eli hunajan kanssa ei kannata säästellä. Maistele ja lisää sitä tarvittaessa. Levitä valmis mousse pohjan päälle ja laita pakastimeen vähintään tunniksi, riippuen kakun paksuudesta.

2C0E108C-99D0-44E9-8008-00279E957ADA_zpsiy6lnqre

Kotoani ei löytynyt kuin isoja irtopohjavuokia, joten siksi kakku on hyvin ohut. Tekemällä pienempään vuokaan tai kaksinkertaistamalla ohjeen saat täyteläisemmän kakun. Maku ei kuitenkaan ole pilalla koosta huolimatta!

Sainko teidät ylipuhuttua? Vai veivätkö jo kuvat kielenne mennessään? Jos kokeilette kakkuani, kertokaa mitä mieltä olitte! :)

14 kommenttia:

  1. Oij tuo vois olla kyllä kokeilemisen arvoinen. Näyttää todella hyvältä!
    http://myunstoppablelifestyle.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Taisit saada ylipuhuttua! :) Sen verran simppelit ainesosatkin, että pakkohan tätä herkkua on kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee hyvä! Pyrin aina resepteissäni simppeleihin ainesosiin, että mahdollisimman moni pystyisi testaamaan niitä :) Törmään liian usein muissa blogeissa resepteihin, joissa on käytetty kaikenmaailman superfoodeja, joita ei todellakaan multakaan löydy :D

      Poista
  3. nam näyttää hyvältä! haluisin kysyä et miten kauan söit macaa, että sun hormoonitoiminta palasi ennalleen? :)

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa tosi herkulliselta! Testiin menee! :)

    PreciousPicturesBlogi

    VastaaPoista
  5. On kyllä hyvää!! :p Toinen avokado tosin oli raaka, joten mousseen jäi avokadon palasia muttei se haitannut!

    VastaaPoista
  6. Heips! Oikein hyvältä näyttää ja kuulistaa ja ajattelinki huomenissa tätä kokeilla:) semmosta kysyisin että osaatko sanoa kuinka paljon tuo 100g on esim dl:ssa kun en keittiövaakaa omista..:/? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Ehdottomasti kannattaa, sillä tämä on niiiin hyvää :) Nyt munkin tekisi mieli kakkua... 1 dl pähkinöitä painaa noin 70 grammaa, joten 1,5 dl vastaa noin 100 grammaa pähkinöitä. Helpoiten pääset ostamalla taatelit 200 gramman pussissa ja ottamalla siitä puolet, mutta villinä veikkauksena voisin heittää, että 1,5 dl vastaa myös 100 grammaa taateleita. Laittamalla molempia saman verran et voi ainakaan epäonnistua :)

      Poista
    2. Valitettavasti aika ei riittänyt tänään tämän kakun valmistamiseen joten tämän kakun kokeilu saa vielä vähän aikaan odottaa.. sen sijaan kiiressä valmistin sinunkin julkaisemaasi avokado-taateli-raakakaakaomoussea ja ai että kun oli hyvää ♥ ja kiitos tiedoista! Ennen olen itsekkin ostanut 200g taatelipusseja mutta nyt kaapissa sattui olemaan laatikossa tuoreita taateleita enkä siksi osannut itse arvioida määrää.. mutta seuraavaksi taas pussi kaupasta kotiin niin pääsee tätäkin kakkkua kokeilemaan:-)!

      Poista
    3. Moussekin on todella hyvää, onneksi kerkesit sitä sitten valmistamaan :) Mutta suosittelen edelleenkin tätä kakkua ;)

      Poista